Kunderne siger

911-391925-9109

Pengene har det bedre på taget end i banken

Det handler om bedre økonomi – men også om grøn ideologi.

Erik Rej, Tårsvej i Branderslev, er ikke i tvivl om, hvor man i dag får godt udbytte af sine penge – og det er ikke i pengeinstitutterne, fastslår han.

”Jeg har valgt at investere penge i huset i form af solceller. Det giver mig et væsentlige større økonomisk udbytte, end hvis man f.eks. har dem stående i banken”, siger han.

Erik Rej har betalt Aktiv EL i Nakskov 90.000 kroner inkl. moms for sit solcelleanlæg – alt iberegnet – og anslår, at anlægget er betalt tilbage over 7-9 år, alt efter produktion, elpriser etc.. Erik Rej har ikke et stort elforbrug. Han bruger om året 3-4000 kWh – og det kan solcellerne dække. Med andre ord: Husets elmåler står nu på 0.
”Hvis man har pengene, eller kan låne dem til en billig rente, og samtidig har et velegnet sted at placere solcellerne, skal man bare se at komme i gang”, lyder hans opfordring. Han er også sikker på, at ens hus bliver nemmere at sælge den dag, det eventuelt bliver aktuelt. Det skal bemærkes, at der pt. er gode skattetekniske fradragsmuligheder, der gør ideen endnu mere attraktiv.

Men for Erik Rej handler valg af solcelleanlæg ikke udelukkende om kroner og ører.

”Det er også et ønske om at være selvforsynende. Der ligger en ideologi bag beslutningen – en grøn tanke, om vil”, siger han.

911-392210-4719

Elmåleren løber nu baglæns halvdelen af året

Husets konstruktion og beliggenhed perfekt til fuld udnyttelse af solcelleanlæg

Walter Leopold Harenberg, Branderslevvej i Nakskov, ejer et hus, som er super velegnet til udnyttelse af solens energi. Huset har stor sydvendt tagflade med en hældning på 45 grader – perfekt for anbringelse af solceller.

Og det er nu sket.  27 solcelleelementer er anbragt på taget – og nu løber elmåleren baglæns halvdelen af året. Og hele herligheden har kostet 145.000 kroner inkl. moms og stillads.

Walter Leopold Harenberg har et årligt elforbrug på 9000kWh. Med solcelleanlægget kan han producere 6-6.500 kWh til nettet – og derfor skal han nu kun betale for 2½-3000 kWh om året.

”Om det er en god eller dårlig forretning må tiden vise – det afhænger af politiske reguleringer af afgifter”, siger Walter Leopold Harenberg. Han mener dog, at solceller på taget under alle omstændigheder er en god investering.

”Solcellerne bliver trods alt liggende på taget den dag, huset bliver sat til salg”, siger han.

Ring nu og hør hvordan du kan få vedvarende energi på telefon 54 95 03 00